Pirayo food

Jaakonkatu 33


Mistä Tony Pihlajamäki tarkkaan ottaen sai palavan kiinnostuksensa kalaan ja kalatuotteiden jalostamiseen, sitä hän ei osaa sanoa. Tiedossa on kuitenkin että suvussa on ollut useita kalastajia, etenkin äidinisän puolelta.

Yrityksen GG Pihlajamäki perustivat Tonyn vanhemmat, Greta ja Gustav Pihlajamäki vuonna 1989. Monen vuoden ajan pariskunta myi kalaa Pietarsaaren torilla. Kun yritys siirtyi pojalle, uudelleennimesi hän sen Pirayoksi, lapsuudenaikaisen lempinimensä mukaan.

Nykyisin Tony myy vain itse pyytämäänsä kalaa. Kalaa kaikissa muodoissaan – tuoreena, savustettuna, graavisuolattuna ja kalakeittona, löydät Tonyn kalakaupasta Jaakonkatu 33:ssa.

Lisätietoa löydät Facebook / Pirayo food.

Kuva: Bo Isomaa