Hierojat Timonen

Laila Rantanen-Timonen och Kari Timonen, Jaakonkatu 44

Miksikö kouluttauduin hierojaksi? Koska ammatti sopii niin hyvin näkövammaiselle. Tiesittekö, että vielä 1980-luvulla hierojiksi koulutettiin lähinnä näkövammaisia Suomessakin? Se on meille perinteinen ammatti, kertoo Laila Rantanen-Timonen.

Laila hankki tutkintonsa 1986 ja kouluttautui vielä 1990 kuntohoitajaksi. Yhdessä hierojaksi jo 1975 kouluttautuneen ja aktiivisesti ammatissa kaikki vuodet toimineen puolisonsa Kari Timosen kanssa Laila ottaa vastaan asiakkaita parin kotona Skatassa.

Tai kortteli-spa, kuten Laila sitä kutsuu.

– Talo on luultavimmin rakennettu 1800-luvun lopussa. 1960- tai 70-luvulla siellä sijaitsi yksi kaupungin yleisistä saunoista. Kun muutimme tänne 1985, oli se yksi meitä puhuttelevista asioista; kaupunginsaunan tila oli erinomaisesti muutettavissa hoitohuoneeksi ja verstaaksi. 

Yhdessä he tarjoavat mm. Klassista hierontaa, urheilu- ja hermoratahierontaa, vyöhyketerapiaa ja fysioakustisia hoitoja, jotka perustuvat matalataajuuksiseen siniääniaaltostimulaatioon. Pariskunta valmistaa ja myy myös käsitöitä, ja kuivaharjaustuotteita sekä kotoaan, että verkkokaupan kautta osoitteessa kuivaharjaus.com

2016 valittiin Pariskunta Rantanen-Timonen näkövammaisten yhdistyksen toimesta vuoden yrittäjiksi. Perusteluina mm ennakkoluuloton ja rajoja ylittävä yrittäjähenki.

Lisää informatiota löytääksesi vieraile pariskunnan kotisivulla http://hieronta-pietarsaari.fi, tai lähetä sähköpostia osoitteeseen laila.rantanen-timonen@multi.fi eller ring 040 0882833.

Kuva: Bo Isomaa