Marmelad Kompaniet

Satamakatu 4

Riittävän montaa reipasta vuotta työelämässä takanaan, Catarina Nina Ekblom lopulta teki ratkaisun: lapsena hän leikki aina kauppaa. Nyt, kesällä 2018 avaa Marmelad Kompaniet ovensa pienessä punaisessa tuvassa Skatassa.

– Olen työskennellyt kotitalouden parissa ja esimiehenä ravintolakeittiöalalla koko ikäni. 2011 pidin tauon ja kouluttauduin ravintolakondiittoriksi. Totesin, että tämä on minkä parissa haluan työskennellä: kaunis, hieno ja hyvä. Pientä ja herkullista, yksinkertaisesti.

2013 Catarina Nina perusti yrityksensä keittiössään kotitilalla Pedersören Starabyssä, missä hän asuu. Samana vuonna hän osallistui ruokakäsitöiden Ruotsinmestaruuskilpailuun. Oli ensimmäinen vuosi kun ulkomaalaisten osallistuminen oli mahdollista, ja hän toi tuliaisiksi hopeamitalin.

Marmelad Kompaniet sijaitsee yhdessä Pietarsaaren vanhimmista rakennuksista. Aiemmin siinä on pitänyt majaa mm suutarinverstas ja kirkkotupa, joss kirkossakävijät voivat levätä ennen jumalanpalveluksen alkua. Viimeisimpänä talossa on ollut kampaamo.

– Tupa on 27 neliömetriä suuri, mistä seitsemän on vastaremontoitua keittiötä. Taika tapahtuu täällä, Catarina Nina sanoo, ja lupaa sesonkihenkisiä tuotteita kuten omenachutenytä tai omenamarmeladia clavadostilkalla syksyksi.

Raaka-aineiden hovituottaja on turvattu; puolison suurin mielenkiinnon kohde on marjanpoiminta ja hän pitää huolen että paikallisia marjoja Catarina Ninalle riittää.

Sisäpiha, koka tähän asti on ollut sivullisilta näkymättömissä, muovataan uudelleen vuosisadanvaihteen keittoiöpuutarhaksi, jossa marjapensaat, keinut ja pienet myyntipöydät odottavat muita käsityöläisiä myymään tuotteitaan tapahtumien aikaan.

– Odotan innolla saavani nostaa esiin paikallisia ja pohjoismaisia ruokakäsityöläisiä, tarjota erilaisia tuotteita ja esitellä täydentäviä tuotteita itse tuottamieni rinnalla.

Marmeladikokilla on kodikasta; eukko saa pitää pikkupuotiaan kun ukko istuu rappusilla piippua polttamaen ja juttelee ihmisten kanssa, kun hän ei ole metsässä siis.

Lisäinformaatiota:
Catarina Ninan blogi http://marmeladkompaniet.blogspot.fi/ tai soita 050 3001077.

Kuva: Bo Isomaa