Käsityöläinen Claire Witick-Mäkelä

Alholminkatu 15

Että elämä on yllätyksiä täynnä, on tullut Claire Witick-Mäkelälle toistuvasti todistetuksi. Paljasjalkaisena helsinkiläisenä hänellä ei ollut aavistustakaan esimerkiksi siitä että sisimmässään hän oli pikkukaupunki-ihminen.

– Vanhempani, yksi siskoistani ja veljeni muuttivat Pietarsaareen ennen meitä. Kävimme usein vierailuilla ja totesimme viihtyvämme täällä. Vaikka joskus saatan kaivatakin suurkaupungin sykettä, koen että elämänlaatu on parempi täällä.

Talon Alholminkadulla ostivat aikoinaan Clairen vanhemmat. 1997 tehtiin sukupolvenvaihdos. Skatalaisena talonomistajana oppii jatkuvasti uusia mielenkiintoisia asioita talon historiasta ja erään remontin yhteydessä selvisikin melkoinen yllätys: talo jonka kuviteltiin rakennetun 1926 osoittautuikin sata vuotta vanhemmaksi.

– Kertalaakista saimme sata vuotta lisää selvitettävää. Talonpätkä sisäpihalla on rakennettu etapeittain 1837–43. Pidän siellä vertastani ja kirpputoria. Eräs vanhempi postiljooni tiesi kertoa aikoinaan jakaneensa sinne postia kahdelle vanhalle tädille.

Clairen suvussa on paljon käsityöläisiä ja taiteilijoita. Itse häntä vetää luomisen ilo. Claire valmistaa sekä hyöty- että koriste-esineitä, ja häntä kiehtoo kierrätysmateriaalit ”romusta aarteeksi” aatteen hengessä.

Tällä hetkellä ovet ovat avoinna lähinnä kesäkuukausina ja muiden Skatatapahtumien yhteydessä.

Lisää informaatiota saadaksesi, ota yhteyttä:
puh. 0400 613372, claire_wm@hotmail.com

Kuva: Bo Isomaa